FAQ

 

Vanliga frågor & svar hos oss på luftlandet

Hur viker jag ihop hoppborgen?
För att underlätta arbetet med att vika ihop hoppborgen har vi gjort en instruktion så att i lätt ska kunna handha våra hoppborgar.

Var finns Luftlandet ?

Svar: Vi finns i Piteå och man kan hämta hoppborgarna på vårat lager eller så fixar vi frakt till er.

Är det svårt att sätta upp en hoppborg?

Svar: Nej. Det första man ska tänka på är att ha ett plant underlag utan stenar eller andra vassa föremål som kan nöta hål i botten på hoppborgen. Ta lös spännbandet och veckla ut hoppborgen. Stäng dragkedjan(avluftning) och sätt fast fläkten i röret som finns bak på hoppborgen. Använd spännbandet för att sätta fast röret vid fläkten. Detta är bra, då vet man var man har spännbandet vid ihop packning. Koppla kontakten i ett vanligt 220v uttag. Det tar ca 5 minuter att blåsa upp den. Vid ihop packning är det viktigt att öppna dragkedjan och vänta 15 min för att den mesta luften ska läkt ur. Sedan är det bara att vika ihop borgen så att fläktröret är längst bak. När man viker ihop den så kan luften läka ut där och inte bli kvar i borgen och gör att den blir för stor. Viktigt är att den ska bli stor som en pall. Detta för att den ska gå att hantera för oss.
Se under fliken instruktioner. Där hittar man en instruktion med bilder.

Vad följer med när man hyr en hoppborg av luftlandet och vad behöver jag veta ?

Svar: Vid varje uthyrning följer en hoppborg en fläkt och en 10 meter lång  220 v kabel samt instruktion om hur man sätter upp och tar ner en hoppborg. Allt detta för att det inte ska bli några problem för er.
Uthyraren ansvarar för att ha en vakt hela tiden den är uppblåst, så att det inte är för många barn i den. Om den ska användas nästa dag vaktas den eller packas ihop så att ingen stjäl den eller hoppar under natten.

Måste man ha igång fläkte hela tiden

Svar: Ja det måste vara ström på hela tiden eftersom hoppborgar inte är gjorda helt täta utan släpper ut lite luft i sömmarna. Om det skulle vara helt tätt skulle påfrestningarna bli för stora och borgarna skulle gå sönder om flera barn hoppar samtidigt.

Var hämtar man hoppborgen?”

Svar: Vi kommer överens om en tid och så åker vi till vårat lager och lämnar ut den till er eller så fixar vi med frakt till er.

Vi skickar över hela Sverige.

Kan man använda hoppborgen om det regnar?

Svar: Det går självklart  att hoppa, men det blir ganska blött och man kan lättare krocka med varandra. Om det regnar mycket stänger man av den och viker ihop kanterna in mot mitten så att det inte samlas massor av vatten inuti hoppborgen. När det slutat regna, torka tort med en handuk.

Varför blir den dubbelt så stor när vi packar ihop den som när den kom?

Svar: Var noga med att öppna dragkedjan och vänta minst 15 minuter, vik sedan sidorna in mot mitten. Röret ska vara längst bak så att luften kan komma ut när man rullar ihop den.  Försök att rulla så hårt som möjligt i början. Bredden ska vara ca en pallbredd. se instruktion nedan. OBS! Viktigt att rulla, inte vika!

Vad händer om det regnar, eller om hoppborgen är blöt vid ihop packning?

Svar: Helst vill vi att den är torr när den packas ihop. Kontakta oss kanske det går att ha kvar den och torka den någon dag innan den levereras tillbaka till oss.